Enligt Frk Svensson

Om mitt liv – min väg

Från ur form till i form, del 4: diagram som motivation

Den här veckan har jag varit hård mot mig själv och det har resulterat i fina kurvor – i mina diagram! Det fungerar utmärkt som motivation för mig.

Jag för nämligen träningsdagbok numera. Den inbegriper inte enbart träning, i den bokför jag också till exempel dagsform, mått och vikt. Och man kan sedan se sina ansträngningar i diagram.

Förra året genomförde jag en viktminskning på 10 kilo (finns under kategori ”Viktkampen”) men tyvärr så gav den viktnedgången problem som jag inte hade räknat med. Det var inte bara fett som försvann snabbt utan också muskler och detta resulterade i ledproblem. Inte kul. Inte hälsosamt alls. Men jag lever som jag lär. Boten på detta löd: TRÄNING. Och det var på det sättet jag fann en annan strategi för att komma i form. Att ersätta fettet med muskler. Och då kan man inte gå efter vad vågen visar därför att muskler väger mera än fett vilket nog många vet. Och att ha muskler som tjej är inte fel alls.

Jag var länge rädd för att bli för ”musklig”. Jag är atletiskt byggd och har lätt för att bygga upp muskulaturen så jag tänkte att ”tänk om det blir för mycket muskler”. Det blir det nu inte. Inte om man inte vill det själv för det beror ju helt på hur man tränar.

Hursomhelst hade jag senaste veckan minskat ett halvt kilo i vikt och midjan hade minskat 1 cm. Det var väldigt roligt och motiverande.  Det bevisar att det funkar. A och O är motivationen. Utan den står man sig slätt.

Jag rekommenderar alla att försöka med träningsdagbok även om man kanske tycker att det låter tråkigt. Jag tyckte det lät aptrist med träningsdagbok men jag har ändrat uppfattning.

Nu skall jag fira helg, med god mat, lördagsgodis – och lite lagom träning! 😀

Ha en fin helg!

Single Post Navigation

4 tankar om “Från ur form till i form, del 4: diagram som motivation

  1. Vilket bra tips där med träningsdagbok, man glömmer lätt det och det ökar på motivationen, vad duktig du varit! Hoppas du får njuta nu ordentligt i helgen, kram

    Gilla

  2. Så härligt att du hittat vad som motiverar dig!

    Gilla

  3. Vad roligt att det funkar! Själv körde jag med matdagbok för att se vad jag egentligen stoppar i mej men det höll bara en vecka :))

    Gilla

  4. Härligt! Bara att fortsätta så då. 😀

    Gilla

Lämna en kommentar

HomeHopeDreams

Om mitt liv - min väg

Millans Värld

Om mitt liv - min väg

Freja funderar

Filosofiska & feministiska vardagsfunderingar

Big ass fashion

Om mitt liv - min väg