Enligt Frk Svensson

Om mitt liv – min väg

Döma efter fasaden?

Det lackar mot jul och härhemma har en stor del av helgen ägnats åt att plocka fram adventsstakar och annat pynt och placera ut detta på strategiska platser. Varje år köper man till nya saker eftersom man inte tycker att det gamla duger eller för att det känns dammigt och/eller föråldrat. Men det är ju mysigt hursomhelst att piffa, pyssla och göra det fint. Att skapa julstämning.

Men även annars under året är det viktigt att ha fint hemma. Man vill kunna visa upp ett fint hem, en spegling av vem man är eller i alla fall vem man vill framstå som. 🙂 Jag är själv mycket mån om att hemmet skall vara fint.

Men jag undrar om det ändå inte har gått lite inflation i att anstränga sig för att ha det fint hemmavid, överhuvudtaget. Att det skall vara stylat och ”rätt” prylar. Jag tycker självklart att man skall göra det fint hemma, missförstå mig inte. Men finns det inte en gräns för när det blir för mycket av det goda (eller fina) – när det blir ”overdone”  s a s? Jag menar:  när man till exempel kanske tänker mera på vad gästerna eventuellt tycker om ens hem än vad man lyssnar på vad de har att säga… 🙂 Njae, så illa är det väl förhoppningsvis inte men … ungefär.

När du kommer hem till någon, dömer du den personen mycket efter hur det ser ut hemma hos vederbörande?

Single Post Navigation

12 tankar om “Döma efter fasaden?

  1. Jag tror att om man kommer på besök hos dig så glömmer man nog om man är i slott eller koja. Jag tror, efter att ha läst din blogg, att samtalen skulle komma i fokus och man förmodligen skulle glömma både tid o rum. Finns det något trevligare än att möta människor där dialogen är så givande att man önskar att den aldrig upphör.
    Men för övrigt är jag övertygad om att du har det hur mysigt som helst i er bostad.

    Vita vinterhälsningar till dig!!

    /Vera

    Gilla

  2. Hm, det där var en svår fråga. Jag blir nog lite lättad om personen har det stökigt då jag själv har damm i hörnen.

    Om någon har överstylat så känner jag mej lite obekväm, typ vad ska den personen säga när den är hos mej. Och har personen tex bara furu hemma blir jag lite oroad med. Jag vet att man inte ska tänka så men det här var ett helt ärligt svar : S

    Gilla

  3. Har efter 100-tals hembesök som BVC-sköterska lärt mig att det inte behöver vara som det ser ut, eller så är det det! Men säger som wildrose (så visst värderar man) att är det bara furu blir man lite oroad, haha! Oftast är de hem jag kommer till superstylade och alla hem ser lika dana ut. Stringbord och divansoffor etc. Ganska könlöst och tråkigt blir det. Men kommer man hem till någon som har det extremskitigt börjar man ju också undra. Lite vanlig skit och ett hemtrevligt hem gillar jag bäst! Kram

    Gilla

  4. Haha! Nu kan jag pusta ut! Gillar uttrycket vanlig skit! 🙂

    Gilla

  5. Tittar in och önskar dig en fin dag!
    Kram/ Agnes med ny bloggadress och namn..

    Gilla

  6. Jag dömer inte andra efter hur det ser ut hemma hos dom, däremot är jag värre än hitler när det gäller ordningen och redan i mitt eget hem!
    Allt ska vara prydligt på sin plats, sängarna ska vara bäddade på ett visst sätt.
    Tilläggas bör kanske att jag är superpedant när det gäller mitt hem.
    Mannen mins familj har möbelbutik och är inredningstokiga så att inte ha ett stylat hem för mig vore konstigt.
    Min mamma brukar säga att det är som att komma in i en inredningstidning när hon kommer hem till oss.
    Sen tror jag att det har blivit så hypat att man ska ha ett så fint hem å bla bla bla det går hand i hand med hur man ser på den perfekta kvinnan från samhällets sida. För helst ska man ju ha en villa i solsidan och barn som är som små änglar, baka sina egna kakor, sylta och safta osv.
    Jag beundrar verkligen dom som hinner allt detta, frågan jag ställer mig då är om dom gör det för att få bekräftelse från omvärlden eller just för sin egen skull?
    Själv har jag detta pedanta beteende för att det får mig själv att må bra, det är sådan jag är som person.
    Och jag tror att ens hem speglar välldigt mkt vem man är.
    Sen kan jag komma hem till vänner osv som har det mindre stylat och stökigt utan att det rör mig i ryggen.
    Det är deras hem och då accepterar jag att alla inte är som jag =)
    kram

    Gilla

  7. Hahaha, jag håller helt med Wildrose! Hellre lite (eller för all del mycket) hemtrevligt stök än kliniskt rent, särskilt om jag ska våga bjuda hem dem till mig. Hos oss är det allt annat än stylat och tillrättalagt, det är ständigt kaos!

    Gilla

  8. För mig betyder pedant städat hem – stökig insida.. 🙂

    Gilla

Lämna en kommentar

HomeHopeDreams

Om mitt liv - min väg

Millans Värld

Om mitt liv - min väg

Freja funderar

Filosofiska & feministiska vardagsfunderingar

Big ass fashion

Om mitt liv - min väg