Enligt Frk Svensson

Om mitt liv – min väg

Tankar efter terror-attacken i Paris

Den 7 januari 2015 var en svart dag då islamistiska extremister gjorde en vämjelig attack mot en tidning i Paris, i den stad som verkligen står för demokrati och frihet. Världen fördömde förstås attacken, till och med de militanta islamiströrelserna Hamas och Hizbollah tagit avstånd mot den, HÄR en artikel om det i Aftonbladet. Men man undrar om de inte kanske talar med ”kluven tunga”…

Det är en hel del annat som jag undrar över. Till exempel: var är alla muslimska förbunds och föreningars upprördhet? Sådana här attacker gör ju inte precis att vanliga muslimer hamnar i en god dager. Varför är alla ”vanliga” muslimer så tysta? Varför går de inte ”up front” med demonstrationer emot de extrema islamisterna? Försvarar den ”vanliga” islam som de står för? För hur man än vänder på det så skadar de extrema grenarna av islam alla muslimer. Jag googlar på ämnet men hittar inte så mycket om saken. Man kan i dock Aftonbladet läsa, länk HÄR , att muslimer ”känner press att ta avstånd”.

Nu några personliga reflekioner. Klart att det måste vara jobbigt att vara muslim och försvara sin religion varje gång islamistiska extremister är i farten. Men jag kan ändå bli lite frågande när jag får läsa att man som muslim ”känner en press” att ta avstånd? Borde man inte göra det direkt – och helt naturligt? Visa sitt motstånd kraftfullt. Borde inte hela ens inre väsen revoltera i vämjelse emot det som hänt, nämligen att tolv (med-) människor blivit kallblodigt mördade för en bilds skull.

Jag tycker att man istället verkar välja att hålla en låg profil, att vara en tyst åskådare, inte verka vilja göra någonting åt det utan  nöja sig med att säga att ”man inte har med det att göra” och upprepa hur mycket sådana här attentat kommer att skada alla muslimer. Ja men vem skall göra någonting åt det om inte muslimerna själva?!

Annonser

Single Post Navigation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Olssons universum

Fru Olsson fastar periodiskt och försöker att leva så sockerfritt, sunt och miljövänligt som möjligt.

HomeHopeDreams

Om mitt liv - min väg

Millans Värld

Om mitt liv - min väg

Freja funderar

Filosofiska & feministiska vardagsfunderingar

Bigassfashion

Om mitt liv - min väg

%d bloggare gillar detta: