marreutanpardon

Med fötterna på jorden och huvet på skaft – och – bland molnen då och då…

”Slow mode” och sista inlägget 2014

Äntligen är jag ledig efter att ha jobbat hela jul-veckan (utom annandagen) + helgen därefter som grädden på moset. Men så är det när man jobbar ”i mänsklighetens tjänst”. Bara för att det är jul- och nyårshelg kan man inte stänga sjukhuset. Men nu så kan jag sova länge och vila. Det är ytterst behövligt. Jag har switchat över till ”slow mode”.

När vi är lediga här hemma så vänder vi på dygnet. Lägger oss sent och sover jättelänge på morgonen, eller förmiddagen snarare. Vi följer vår naturliga klocka. Och alla i familjen är nattmänniskor, tur är väl det, i alla fall när alla är lediga samtidigt. Det blir däremot mera komplicerat när någon av oss måste upp i ottan, som nu i julhelgen. Då måste den som går upp tidigt smyga tyst på tå på morgonen och senare på kvällen är samma person förtvivlat trött på kvällen då de övriga familjemedlemmarna tycker att det är dags för diverse skojiga aktiviteter… lite arbetssamt… men det får gå.

Och – i dag är det den sista dagen på det här året, 2014. Jag funderar över hur året varit, försöker summera. Det har nog varit rätt så turbulent egentligen, både i den privata sfären, i vårt avlånga land och i världen. Man undrar vad det kommande året, som är här om snart ungefär 12 timmar i skrivande stund, kommer att bära med sig. Man hoppas förstås på att 2015 kommer att föra med sig positiv utveckling och nya lärdomar i stort som smått.

Nyår är alltid lite speciellt, man bläddrar tillbaka och summerar året som varit och tittar kanske med skräckblandad förtjusning på de oskrivna blad som skall fyllas. Men när allting kommer ikring är det ju man själv som är med och skapar vad som skall stå på de där sidorna, i alla fall vad det gäller den personliga sfären men kanske också i  större sammanhang, det är ju faktiskt upp till en själv.

Jag  avrundar detta årets sista inlägg med att önska er ett GOTT NYTT 2015!

Annonser

Single Post Navigation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Olssons universum

Sockerfri singel som försöker leva minimalistiskt, miljövänligt och sunt.

HomeHopeDreams

Med fötterna på jorden och huvet på skaft - och - bland molnen då och då...

Millans Värld

Med fötterna på jorden och huvet på skaft - och - bland molnen då och då...

Freja funderar

Filosofiska & feministiska vardagsfunderingar

Bigassfashion

Med fötterna på jorden och huvet på skaft - och - bland molnen då och då...

%d bloggare gillar detta: