Enligt Frk Svensson

Om mitt liv – min väg

Jag låter mig inte kategoriseras

Jag har en åsikt som inte faller i god jord hos vissa. Jag tycker att invandringen till Sverige är alltför omfattande. Denna åsikt är hos mig är välgrundad och jag kommer inte att ändra uppfattning. Jag har skrivit om detta tidigare men kortfattat så anser jag att vi tar emot människor utan urskillning (utan att ta reda på vilka de är och vad deras intentioner är) eller tanke på hur de kommer att bli omhändertagna vilket bara slår tillbaka mot alla inblandade.

Ändå verkar det som att så fort jag yppar ovan nämnda åsikt så är det ofta någon som vill tillrättavisa mig och tala om för mig att jag har fel uppfattning. Folk spänner strängt ögonen i mig och frågar mig  om helt andra saker, till exempel varför jag inte tycker om invandrare.

Men min åsikt om den stora invandringen har inte det minsta att göra med vad jag tycker om invandrare.

Jag tycker nämligen ingenting särskilt om invandrare som grupp. För man menar talar nästan alltid om invandrare som grupp, som en kategori att antingen tycka om eller inte tycka om. Svart eller vitt. Ja eller nej.

Jag kan omöjligen svara på om jag tycker om alla invandrare eller inte. Omöjligt eftersom det handlar om individer och inte bara en grupp människor som man valt att sätta etiketten ”invandrare” på. Jag tycker inte om den etiketten. Tycker för övrigt inte om att sätta etiketter på människor eftersom vi är sådana komplexa varelser…

Det jag kan säga är att jag kanske skulle tycka bra om vissa av dessa människor och kanske mindre bra om andra, precis som jag bildar mig en uppfattning om alla människor jag möter i livet.

En vanlig uppfattning hos många är att om man har den här åsikten (att man tycker att vi har en för stor invandring) då är man också per automatik både främlingsfientlig, rasist, islamofob och en hel massa annat. Man är med all säkerhet också Sverigedemokrat och till och med kanske nazist. Jag anser mig inte tillhöra någon av dessa ”kategorier” eller etiketter.

Men… vart vill jag komma med det här inlägget då?

Jag ville nog bara belysa att bara för att jag har ovan nämnda åsikt är jag varken det ”ena eller det andra” och inte heller en dum eller dålig människa som förtjänar att tillrättavisas eller dömas.

 

Annonser

Single Post Navigation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Olssons universum

Fru Olsson fastar periodiskt och försöker att leva så sockerfritt, sunt och miljövänligt som möjligt.

HomeHopeDreams

Om mitt liv - min väg

Millans Värld

Om mitt liv - min väg

Freja funderar

Filosofiska & feministiska vardagsfunderingar

Bigassfashion

Om mitt liv - min väg

%d bloggare gillar detta: