marreutanpardon

Med fötterna på jorden och huvet på skaft – och – bland molnen då och då…

Marres valfläsk!

I september är det val.

Och jag vet inte vilka jag skall rösta på. För det finns inget parti vars åsikter stämmer helt överens med mina. Tyvärr.

Så nu tänker jag skriva ned i tur och ordning, vilka frågor jag tycker är viktigast och vad jag skulle sikta in mig på om jag satt på ledande post i detta avlånga land.

1) Miljön. Det behövs gemensamma krafttag som tar tag i miljöfrågan. Och med gemensamma menar jag internationella ansträngningar. Globala, eller vad ni vill kalla det. För utan miljön kan vi inte existera. Inte någon av oss, inte ens de med mest pengar eller störst fallskärmar. För vår jord är ett slutet system som håller oss med vad vi behöver men bara så länge vi förvaltar det väl. Förstör vi det så är vi historia. Allihop. Rätta mig om jag har fel.

2) Vården. Eftersom jag jobbar inom vården så vet jag hur det är ställt med den. Vården behöver vård. På många håll går den på ”konstgjord andning”. Inte bra. För om de som skall vårda inte orkar med det så betyder det mer eller mindre en katastrof.

3) Skolan. Jag  som har barn som går i skolan ser och hör oroväckande saker. Och jag tycker inte att det görs någonting vettigt. Det dammas lite på fasaden men de verkliga problemen undviker man och gör ofta som strutsen – kör huvet i marken.

4. Omsorg om de äldre. Vi måste se till att ta hand om dem som gjorde vår välfärd möjlig. De till åren komna människorna i vårt samhälle är värda så mycket bättre än vad som för närvarande erbjuds dem. De verkar ha blivit en andra klassens medborgare och det anser jag är ett tecken på samhälleligt förfall. Och omsorgen om handikappade och dem med funktionsnedsättning förstås.

Dessa grundpelare är så viktiga. Det går inte att gå runt dem. Och man kan inte längre  lova runt och hålla tunt. För det har varit mycket snack och lite verkstad. Debatter liknar ofta pajkastning och sandlådementalitet. Trams tänker jag. Och tappar intresset.

Sedan är det invandringen som verkar ha tappat alla sansade proportioner, vem kan lyfta den frågan seriöst?

Ja, nu kom den frågan för den  är viktig på olika sätt och jag skulle önska en seriös debatt utan dumheter. Vem av partierna våga se saker och ting som de verkligen är och inte som de vill att de skall vara? För däri ligger nyckeln. Att våga möta Sanningen och utgå ifrån den.

Nej hörni som skall föreställa styrande i det här landet, det dags att sluta leka regering, dags att ta itu med verkligheten (och göra skäl för er lön)!

Så – där har ni Marres valfläsk 2014. Väljer ni mig nu?! 😀

Annonser

Single Post Navigation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Olssons universum

Sockerfri singel som försöker leva minimalistiskt, miljövänligt och sunt.

HomeHopeDreams

Med fötterna på jorden och huvet på skaft - och - bland molnen då och då...

Millans Värld

Med fötterna på jorden och huvet på skaft - och - bland molnen då och då...

Freja funderar

Filosofiska & feministiska vardagsfunderingar

Bigassfashion

Med fötterna på jorden och huvet på skaft - och - bland molnen då och då...

%d bloggare gillar detta: