Enligt Frk Svensson

Om mitt liv – min väg

En missanpassads bekännelser

Häromdagen hade jag och sambon en mycket intressant diskussion vilken i sin tur ledde till en massa intressanta funderingar hos undertecknad.

Det hela började med att jag kände mig deppig och tyckte att hela världen var emot mig. Jag lättade mitt hjärta för sambon.

Och snart ledde  alltsammans fram till att jag plötsligt utbrast: ”Jag har alltid tyckt att jag är annorlunda än alla andra”! Sambon som vid det här laget är van vid underliga uttalanden ifrån min sida och dessutom har till profession att samtala med människor, svarade bara: ”Jaha, ja, det är många som säger likadant”.

Detta svar gjorde att jag stannade upp i mina funderingar helt och hållet. Jag såg antagligen ut som en fågelholk i synen, eller kanske ett utropstecken.

”Va, menar du det? ”

”Japp, det brukar komma fram, skulle tippa att det är ungefär i runda slängar 80 procent som säger så”.

Aha, tänkte jag. Många fler än jag går omkring och känner sig som ”aliens”. Med ett annat uttryck kanske man skulle kunna säga att man känner sig missanpassad? Som den som står utanför och inte passar in?

Detta att så många upplever att de är annorlunda än alla andra hade jag inte kunnat ana. Det kändes på något sätt befriande. Jag är inte ensam då ju!

Men där ser man, inget är nytt under solen! Och när allt kommer omkring så är ju vi människor ganska lika. Men det är också lite sorgligt att så många upplever detta för som jag ser det så måste ju också alla vi som tänker så, känna ett slags avstånd till sina medmänniskor? Men det är kanske så det skall vara? Vad vet jag. Intressant hur som helst!

Hur tänker ni? Har ni haft liknande funderingar?

Annonser

Single Post Navigation

8 thoughts on “En missanpassads bekännelser

 1. Klart man har det. Men jag har kommit över det där med att jag känner mig konstig, annorlunda och utanför för flera år sedan. Det är bara att inse att precis alla känner sig på det viset och på det sättet gör det att man inte är så konstig och annorlunda och utanför egentligen.

  Gilla

 2. Jag har aldrig känt mig som alla andra, men har aldrig sett det som särskilt negativt.
  Tror att det delvis har att göra med mitt tunga bagage, att jag inte fick vara barn.
  Däremot blir det krångligare när andra försöker sätta in en i fack, då blir det galet direkt för i några sådana fack passar jag inte in .
  Ha en fin dag!
  Kram

  Gilla

  • Det är nog omöjligt att sätta in oss mänskor i fack, vi är alldeles för komplexa för det. Men tyvärr så är ju våra hjärnor skapta på det sättet att vi försöker göra det i alla fall, mer eller mindre. Vi delar gärna in allt möjligt i olika fack, inklusive medmänskorna…

   Gilla

 3. Jag tänker att det har med de normer vi socialiseras in i från barnsben, Hur vi ska vara för att passa in. Och istället för att ifrågasätta det ”varandet” så anstränger vi oss till det yttersta att passa in. Och känner oss alltid fel, eftersom den person som passar in perfekt i normen finns inte…

  Gilla

 4. För rätt så många år sedan läste jag en bok som handlade om judiska medelålders kvinnor och det slog mig att dom i boken hade precis samma funderingar som jag. Hur kunde det vara möjligt?? Jag tror det var då jag insåg att vi går omkring och tror att vi är unika (på både negativa och positiva sätt) trots att människor är mer lika än olika 🙂

  Gilla

 5. Ja det kan ju ligga någonting spännande och ibland glamouröst i detta att tro att man är unik men det blir ensamt till slut… och då är det skönt att inse att man faktiskt är som alla andra, i alla fall till en ganska stor del… 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Olssons universum

Fru Olsson fastar periodiskt och försöker att leva så sockerfritt, sunt och miljövänligt som möjligt.

HomeHopeDreams

Om mitt liv - min väg

Millans Värld

Om mitt liv - min väg

Freja funderar

Filosofiska & feministiska vardagsfunderingar

Bigassfashion

Om mitt liv - min väg

%d bloggare gillar detta: