marreutanpardon

Med fötterna på jorden och huvet på skaft – och – bland molnen då och då…

Du får ingenting ta med dig …

Min pappa funderar mycket på döden. Han närmar sig 80-års strecket och tänker nog att det liksom kommer allt närmare, detta med att lämna det jordiska. Det är nog så att ju äldre man blir, desto tydligare blir det att man inte är odödlig.

Och han har också insett att man inte kan ta med sig någonting alls när man gör den där (sista?) resan. Inget värdsligt i alla fall. Det man eventuellt tar med sig till nästa ”etapp”, är väl de erfarenheter man har gjort och de finns i tryggt förvar, hos den odödliga själen.

Vi talade med varann i dag på telefonen, jag och min far. Och samtalet  kom en hel del att handla om andliga ting men också om värdsliga. Om livet i stort. Om dess glädjeämnen och svårigheter. Och hur man bäst tar tillvara det man får till låns. För det är det som det handlar om, man har det bara till låns.

För ett par år sedan, på hans 75-års dag så skrev jag en dikt till honom och den handlade bland annat om hur duktig han varit på att hantera livet. Han har haft en del tur men också ganska hårda motgångar. Men han är som björken. Björkar är liksom sega och knäcks inte så lätt när det stormar och blåser rejält, de böjer sig för vinden, anpassar sig.

Och om man kan hantera livet bra så är man också duktig på att förvalta sitt pund. Alltså vet man vad man skall göra med de saker som man uppnår och får till sig. Och man vet att vara tacksam för dem och att vårda dem så att de håller sig i bra skick. I dag så finns det en slit- och släng mentalitet som är helt absurd. Både när det gäller ting och relationer.

Slit- och säng mentaliteten ger inget framtidshopp direkt. Klart man skall leva i nuet men det är nog bra att komma ihåg att det man sår i dag får man skörda i morgon. Jorden vi ärvde… och som vi skall ge vidare till kommande generationer. Ni vet vad jag menar.

Så kom ihåg att förvalta ditt pund väl. För du kan ingenting ta med dig när du går…

Ha en trevlig helg!

Annonser

Single Post Navigation

One thought on “Du får ingenting ta med dig …

  1. Pratade med dotter om det idag. Att det var OK att inte fokusera på sitt jobb i livet. Att det är bra att ha ett jobb man gillar och att livet ska rymma mer än att bara jobba. Vi arbetar för att kunna leva, vi lever inte för att arbeta…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Olssons universum

Sockerfri singel som försöker leva minimalistiskt, miljövänligt och sunt.

HomeHopeDreams

Med fötterna på jorden och huvet på skaft - och - bland molnen då och då...

Millans Värld

Med fötterna på jorden och huvet på skaft - och - bland molnen då och då...

Freja funderar

Filosofiska & feministiska vardagsfunderingar

Bigassfashion

Med fötterna på jorden och huvet på skaft - och - bland molnen då och då...

%d bloggare gillar detta: