marreutanpardon

Med fötterna på jorden och huvet på skaft – och – bland molnen då och då…

Allt skräp som kastas i naturen, vem skall städa upp?

Nu har alla träd äntligen blivit gröna och sommaren är här. Underbart.

För bara någon vecka sedan så var trädens blad på G att slå ut, vitsipporna blommade och luften var full av vår. Jag tycker om att promenera och särskilt på någon skogsväg fjärran från larm och skrål.

Vid en av dessa skogspromenader kunde jag inte undgå att se allt detta skräp som somliga kastar omkring sig. Plast, papper, kläder och annan allsköns bråte kan man se i skogen numera. Till och med möbler och kasserad elektronik. Och då funderar jag på vilka dessa människor är som slänger sitt skräp varthelst de känner för det. Man begriper ju i alla fall att de inte alls tänker på miljön, eller på sina medmänniskor eller våra djur.

Hur tänker man när man beter sig så? Tänker man att ”det försvinner av sig självt”? Visst det finns det som försvinner av sig självt som till ex frukt-skrottar men inte försvinner t ex plastpåsar av sig själva. Inte heller konservburkar, dricka-burkar, plastflaskor eller plastade förpackningar och muggar typ dem som används till hämt-mat och som man oftast äter hamburgare och korv och bröd i.

Och man slänger inte bara när man är ute och har picknick i skogen. Man slänger från bilen. Ut genom fönstret. Bara sådär, ut med skiten liksom, spelar ingen roll om någon annan får den på sin bil eller på vindrutan… Jo, det är sant. Inte vettigt.

Jag vet inte vad som hänt med tänket kring vår miljö men det funkar inte så bra som det verkar. Jag har fått lära mig att städa upp efter mig och det får också barnen lära sig på dagis i dag. Jag vet för min 6-åring har fått plocka skräp – efter andra som skitat ned. Det är bra att de lär barnen att städa upp efter sig  men då måste också de som är äldre (och klokare??) föregå med gott exempel.

Ha en fin onsdag!

Annonser

Single Post Navigation

2 thoughts on “Allt skräp som kastas i naturen, vem skall städa upp?

  1. Här hade kommunen folk som var ute och plockade skräpet som töat fram, men det skulle faktiskt inte behövas om folk kunde ta vara på sin egen skit!

    Gilla

  2. Håller med! och det slår mig/oss också med jämna mellanrum…”hur f-n tänker man”?! Vi är noga med barnen och bassar dem om de slänger något, vår lilla E är en sakletare och jisses vad man kan hitta av både det ena och det andra i dom fickorna :(…. Hållr med Freja! 🙂 Folk borde ta eget ansvar…. kram och ha en fin helg

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Olssons universum

Sockerfri singel som försöker leva minimalistiskt, miljövänligt och sunt.

HomeHopeDreams

Med fötterna på jorden och huvet på skaft - och - bland molnen då och då...

Millans Värld

Med fötterna på jorden och huvet på skaft - och - bland molnen då och då...

Freja funderar

Filosofiska & feministiska vardagsfunderingar

Bigassfashion

Med fötterna på jorden och huvet på skaft - och - bland molnen då och då...

%d bloggare gillar detta: