marreutanpardon

Med fötterna på jorden och huvet på skaft – och – bland molnen då och då…

Funderingar efter SD-skandalen

I efterdyningarna av den senaste SD-skandalen infinner sig en del funderingar som ett brev på posten.

På videon som Expressen lagt upp så leker SD-männen en slags otäck lek, en hat-lek. De ter sig för tittaren som två omogna slynglar. Verkligen inte som två politiker med väljarnas förtroende. Man får bevittna hur de två  går på en berusad man, knuffar en ung kvinna och kallar en annan ung kvinna för hora. Självklart blir man mycket upprörd av att se filmen men den är också ett viktigt ”wake-up call” för vårt samhälle.

Filmen visar på en ökande respektlöshet som finns i dag, mellan människor och mellan grupper. Hur bland annat frustration och rädsla kan få människor att bete sig på ett sådant vidrigt sätt. Jag vill inte ursäkta deras beteende men jag tror att dessa faktorer spelar in.

Jag tycker fortfarande det är svagt av de stora partierna att de inte vågar ”ta tjuren vid hornen” när det gäller invandringspolitiken. SD har fått så många väljare helt enkelt därför att många människor är oroade och frustrerade över att ingen bryr sig angående den enorma och till synes nästan okontrollerade invandring vi har i dag. Dessa väljare lägger i en slags desperation sin röst på det enda parti som tar upp denna viktiga fråga. När det sedan dyker upp ett avslöjande av denna typen, (vilket i sig förstås är bra) då växer förvirringen och frustrationen ytterligare eftersom det då inte längre finns något parti att lägga sin röst på.

Nej, det är dags för de seriösa partierna att ta tag i invandringspolitiken nu, och då blir det verkligen ”i elfte timmen”.

Annonser

Single Post Navigation

3 thoughts on “Funderingar efter SD-skandalen

 1. Hur skulle du önska att de tog tag i invandringspolitiken? 🙂

  Gilla

 2. Vilken härlig fråga… tack. Först och främst önskar jag att det inte skulle vara så förtvivlat laddat att tala om invandringspolitik. Jag skulle vidare önska att de (partierna) tog sitt ansvar för att föra sina väljares talan i den här frågan seriöst och sakligt. I de flesta debatter jag sett ang detta har det spårat ur och debattörerna har kommit i konflikt och därmed börjat att verbalt ”kasta skit” på varandra. Detta tycker jag som är intresserad av psykologi, är ett intressant fenomen. Jag tror det måste till en öppenhet som ännu inte finns tilräckligt mycket av men jag tror vi är på väg.

  Gilla

 3. Ja, att de inte ens diskuterar sänder ju ett budskap om att det är något som det är rädda för. Inte direkt lugnande för oss väljare. jag skulle gärna vilja veta hur de tänkte när vi tar in så många speciellt nu när fler och fler blir arbetslösa.

  Jag tycker vi borde stoppa invandringen nu och sätta oss och diskutera hur vi ska ha det (och ha råd med det) innan vi går vidare.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Olssons universum

Sockerfri singel som försöker leva minimalistiskt, miljövänligt och sunt.

HomeHopeDreams

Med fötterna på jorden och huvet på skaft - och - bland molnen då och då...

Millans Värld

Med fötterna på jorden och huvet på skaft - och - bland molnen då och då...

Freja funderar

Filosofiska & feministiska vardagsfunderingar

Bigassfashion

Med fötterna på jorden och huvet på skaft - och - bland molnen då och då...

%d bloggare gillar detta: