Enligt Frk Svensson

Om mitt liv – min väg

Nya tag mot fettet, del 22

Nu är det viktkamp i ordets rätta bemärkelse. Jag verkar få kämpa för att hålla mig kvar på de 73 kilogram jag f n väger. Har bestämt mig för att det kan vara bra om jag kan gå ned åtminstone 5 kilo till. Men det verkar svårt.

Det är ju detta med hormoner och mat. Just nu är jag hormonstinn på riktigt. Jag vill äta allt det där jag inte får. Choklad. Godis. Chips. Mat. Läsk. Juice. Men mest choklad. Fett och bra. Och det verkar lugnande på hormonerna dessutom. Nu när jag har förmånen att kunna kontrollera min viktresa på diagram så ser man tydligt ett mönster. Vissa delar av månaden toppar jag i staplarna. Och det blir stora uppförsbackar (och faktiskt även nedförsbackar men det är ju de förbaskade uppförsbackarna man ser mest…) i kurvdiagrammen som grundar sig på staplarna… ja, ni förstår. Kanske. Jag är dessutom i en ålder då den kvinnliga månadscykeln eventuellt förändras, vilken dag som helst. Visst är det jobbigt med PMS och sådant men kanske man saknar det sedan?? Nej, inte PMS, det tror jag inte nu när jag tänkt efter lite.

Nu skall jag göra en avskräckande plansch att sätta upp i köket på de aktuella dörrar som leder till fördärvet. Vad skall den ha för motiv tro? En dödskalle? Kanske – eller en bild på undertecknad så som jag inte víll se ut nu till sommaren. Ja vi får se vad det blir. Kanske skall lägga ut den här faktiskt. 😀 Vi får se.

Ni får ha en riktigt bra helg alla därute om vi inte hörs förr.

Annonser

Single Post Navigation

5 thoughts on “Nya tag mot fettet, del 22

 1. Tack för dina kommentarer på min blogg!
  Apro på din viktkamp, har du provat LCHF? Jag var skeptisk till en början men sen blev jag både mätt och godissuget försvann helt. Jag nöjt att få dricka tex grädde i kaffet och kött och så men sedan råkade jag ändå äta för lite och min doktor sa att den dieten inte passade mej.
  Ha en trevlig kväll!
  Kram!

  Gilla

  • Nej jag har inte testat LCHF, det är ju ganska mycket om det just nu och jag har inte riktigt hunnit sätta mig in i det riktigt men jag är pigg på att läsa om det. Just nu är jag med i en viktklubb och det har funkat väldigt bra ända fram tills för någon månad sedan när jag tappade motivationen och blev ”nöjd”. Så nu står jag still i viktkampen med 5 kilon ”more to go”. Jag har satt mitt mål till midsommar, jag har fortfarande chans att nå det men då måste jag KÄMPA! Får väl se hur det går, annars skall jag kolla detta med LCHF!

   Gilla

 2. Vi har ätit grillat kött med potatisgratäng 3(!!!) dagar i rad! Först som festmåltid, sen till lunch dagen efter, det blev massa mat över så vi åt det även till middag. Igår var vi bortbjudna och då var det kött med potstisgratäng på menyn…oooo min halsbränna! Jag vågar inte väga mig heller haha =D

  Gilla

 3. Små förändringar leder till stora… Kom ihåg det…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Olssons universum

Fru Olsson fastar periodiskt och försöker att leva så sockerfritt, sunt och miljövänligt som möjligt.

HomeHopeDreams

Om mitt liv - min väg

Millans Värld

Om mitt liv - min väg

Freja funderar

Filosofiska & feministiska vardagsfunderingar

Bigassfashion

Om mitt liv - min väg

%d bloggare gillar detta: