Enligt Frk Svensson

Om mitt liv – min väg

Nya tag mot fettet, del 18

Det är märkligt detta vad som händer med uppfattningen av hur man ser ut, reflexionen i spegeln när man går ned i kilon.

När jag började min viktresa vägde jag 83 kilogram. Då tyckte jag att min spegelbild såg ganska kraftig ut, eller småfet faktiskt. När jag sedan lyckats komma ned i 73 kilogram (för cirka en månad sedan) tyckte jag att jag såg SMAL ut. Njöt av att titta på skillnaden och kunde inte riktigt fatta att hon där, som såg smal ut, i spegeln var jag. Det var precis som att hjärnan inte fattat att det skett en förändring, att bilden var en annan.

Det underliga är nu att, när jag i dag tittar mig i spegeln och fortfarande väger 73 kilo, tycker jag att jag ser lika tjock ut som när jag började min viktresa. Det måste ha skett något slags omprogrammering någonstans. Nu uppfattar jag mig alltså som tjock igen. Då funderar man på om det är denna mekanismen som gör att vissa människor drabbas av ätstörningar? Jag är lite bevandrad i psykologi men ”it beats me”.

Så nu gäller det att se upp kanske. Plötsligt är man glad åt att man har en våg som kan visa den verkliga viktförändringen och måttband som visar skillnaden i centimeter. Om man nu, Gud förbjude, skulle börja tvivla på det man ser.

I övrigt, en bra dag. Tränat! 😀

Annonser

Single Post Navigation

6 thoughts on “Nya tag mot fettet, del 18

 1. Köpenhamns morsan on said:

  men du bra kämpat! ja fan vad psyket drillar ens ego? också åt det motsatta alltså om man känner sig preciiiiis som man brukar och så råkar man väga sig och så väger man 2 kg mer ja då känner nan sig plötsligt asfet fast man inte kände det innan man visste vad man vägde! ha re

  Gilla

 2. Ja det ögat ser är inte alltid detsamma som hjärnans tankar, det gäller alltså att tala om för hjärnan att du har gått ned i vikt. Det är precis så det blir för de med ätstörningar.
  Duktig du är!!!
  Hade

  Gilla

 3. Grattis, vad duktig du varit! det är tufft i vår ålder att gå ner i vikt… 😉 – kom in på din blogg av en händelse och tyckte du skrev var tänkvärt och håller med Babs nedan… det är precis det som händer med Anorexi t ex. Har en del klienter med det problemet så jag vet… men om man har medvetenheten som du verkar ha så tror jag att man kan balansera det bättre. Ha en fin helg! och igen, bra jobbat 🙂

  Gilla

 4. Man ser inte alltid, tycker man, men det brukar kännas i byxlinningen!

  Gilla

 5. Himla duktig du är.
  Ja det är konstigt vad hjärnan spökar och får till skeva uppfattningar..
  Ha en finfin dag!
  Kram

  Gilla

 6. Duktig du är! Och du – det är PRECIS det som triggar igång ätstörningar! Farligt faktiskt. Ta dig en titt på mina bilder (de finns någonstans bland mina inlägg!!) Jag är 172, 5 cm och väger 76 kg. Jag tränar mycket – äter försvinnande lite. Jag har ett överviktigt BMI (borde väga 2 kg mindre för att nå ‘normalvikt’) Tycker du jag är fet? Överviktig?? Enligt alla fåniga mått ÄR jag ju det.. Nu tänker jag inte bry mig om dessa skitnödiga mått , men man tror ofta att man skall väga så förbaskat lite i förhållande till sin längd så det blir fånigt…
  Oj då! Lång kommentar.. *ler*

  Ta hand om dig! Må väl med den du är! Kramar

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Olssons universum

Fru Olsson fastar periodiskt och försöker att leva så sockerfritt, sunt och miljövänligt som möjligt.

HomeHopeDreams

Om mitt liv - min väg

Millans Värld

Om mitt liv - min väg

Freja funderar

Filosofiska & feministiska vardagsfunderingar

Bigassfashion

Om mitt liv - min väg

%d bloggare gillar detta: