marreutanpardon

Med fötterna på jorden och huvet på skaft – och – bland molnen då och då…

Sjuk? Stanna hemma!

I dag är det en självklarhet att vara så duktig som man bara kan. Man skall leverera – snabbt och så fulländat det bara går. Även om man är sjuk. I dag är jag förkyld och det är inte första gången den här vintern, eller hösten. Jag vet inte för vilken gång i ordningen det är. Och jag avskyr det för allting blir så oerhört jobbigt om man mot bättre vetande går till jobbet. Så – i dag stannade jag hemma. Självklart tänker kanske du. Ja, det kan man tycka, det håller jag verkligen med om – numera.

Jag jobbar på ett ställe där man måste vara duktig. Inom vården. Man måste vara duktig även om lönen är dålig. Man måste vara duktig eftersom man arbetar med människor. Och många vill vara duktiga även om de är sjuka.  Det finns förstås andra skäl till att man känner att man måste gå till jobbet även om man är sjuk men dem tar jag inte upp här.

Men – är det egentligen så smart att gå till jobbet när man är sjuk? Svar nej, det är det inte alls. Man är inte särskilt kamratlig vare sig mot sig själv eller mot arbetskamraterna. Och framför allt (i mitt fall då)  inte mot patienterna, de kommer ju inte för att de vill bli sjukare… En bekant till mig var på sin vårdcentral och där nös läkaren på honom! Inte så fräscht… Och mycket förargande. Han blev efter detta sjuk i influensa och har inte hämtat sig från den ännu (detta var på hösten förra året!) Så kan det gå. Kan tillägga att han överväger att anmäla detta.

Om man vill bli frisk måste man ge kroppen chansen att vila. Det gör man inte så bra på jobbet. Och man måste sova mycket, det är heller ingenting som är särskilt fördelaktigt att göra på jobbet av flera skäl. För övrigt är man inte särskilt behaglig att ha med att göra för sin omgivning heller. Man nyser och hostar och formligen vräker ut bakterier omkring sig. Det är heller inte bra att göra på sitt jobb. Kort sagt: Man har inte på jobbet att göra när man är sjuk. Ändå går många dit ändå. Varför? Man binder ris åt egen rygg, man hugger sig själv i svansen… vad du vill. Och man är verkligen INTE duktig.

Annonser

Single Post Navigation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Olssons universum

Sockerfri singel som försöker leva minimalistiskt, miljövänligt och sunt.

HomeHopeDreams

Med fötterna på jorden och huvet på skaft - och - bland molnen då och då...

Millans Värld

Med fötterna på jorden och huvet på skaft - och - bland molnen då och då...

Freja funderar

Filosofiska & feministiska vardagsfunderingar

Bigassfashion

Med fötterna på jorden och huvet på skaft - och - bland molnen då och då...

%d bloggare gillar detta: